Carrodrain

Carrodrain

Carrodrain is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot dé referentie en Belgische marktleider op vlak van designgoten voor inloopdouches. Strakke goten die een uitgepuurd en slim design combineren met een uitgekiende en ondertussen beproefde kwaliteit. Een jaar na de introductie van de douchegoot Cayman, meteen zeer enthousiast onthaald, ziet het gamma zich uitgebreid met nog een innovatie van niveau: Carrodrain Liquid, de douchegoot voor probleemloze en stijlvolle integratie in gietvloeren.

Stilstaan is geen optie voor Peter Steylaerts, bedrijfsleider van Carrodrain. Samen met de nieuwbouw van een productie- en logistiek centrum in Heist-op-den-Berg wordt ook het aanbod aan goten voor de inloopdouche aanzienlijk uitgebreid. “En alle referenties zijn leverbaar uit voorraad”, aldus Peter Steylaerts, die niet alleen kwaliteit maar ook snelle service hoog in het vaandel draagt. Als ervaren badkamerspecialist heeft Peter Steylaerts als geen ander voeling met de markt, wat steevast leidt tot marktgedreven innovaties die inspelen op de actuele behoeften. Daarbij houdt Carrodrain zowel rekening met de architect en inrichter die het project naar een hoger esthetisch en kwalitatief niveau wenst te tillen, met de vakman die uit is op een eenvoudige en waterdichte installatie en de eindklant die anno 2020 meer en meer gericht is op individueel design en zorgeloos comfort voor de eindgebruiker. Dat de eindgebruiker en de kwaliteit centraal staan blijkt uit de 10 jaar garantie die Carrodrain op al zijn producten biedt.

Met de opmars van gietvloeren in de inloopdouche drong zich de ontwikkeling van een aangepaste en geoptimaliseerde douchegoot op. Het antwoord: Carrodrain Liquid. Deze douchegoot, verkrijgbaar in een lengte van 70, 80 en 90 cm, heeft een frame in solid surface waar men de vloer tegenaan giet. Vervolgens laat het geheel zich naadloos afwerken. De zichtbare roosteropening is amper 26 mm breed. Het rooster zelf is voorzien van een traploze hoogteregeling voor een perfecte nivellering. Indien gewenst, kan de kleur van de gietvloer doorgetrokken worden op het rooster. Vooral De Liquid White Edition leent zich voor deze toepassing. Carrodrain Liquid is, net als de eerder gelanceerde Twiggi en Cayman douchegoot, trouwens beschikbaar in acht verschillende afwerkingen. We noteren geborstelde inox, Black Edition, White Edition en tot slot vijf nieuwe metaaltinten waarmee wordt ingespeeld op de trends qua sanitair kraanwerk: Gold, Copper, Broze, Smoke en Titanium. Bij deze nieuwe metaalafwerkingen is het roestvrij staal voorzien van een PVD-coating met slijtvaste harding, dit zonder het geborsteld effect van de inox teniet te doen. Een extra vleugje luxe in de badkamer, helemaal conform de laatste trends.

Naast Carrodrain Liquid blijven de douchegoten Twiggi en de in 2019 gelanceerde budgetvriendelijke variant Cayman twee reeksen waarmee Carrodrain de inloopdouche naar een hoger niveau tilt. Bij al deze ontwikkelingen lag de focus op minimalistisch design, een lage inbouwhoogte, eenvoudige installatie en makkelijk onderhoud. Er was ook aandacht voor de koppel- en verlengbaarheid. Zo biedt Twiggi, met een smal rooster van 30 mm, de mogelijkheid van wand-tot-wandinstallatie en slimme hoekkoppelingen. Niet alleen binnen in de douche, maar bijvoorbeeld ook buiten rond het zwembad. Het debiet bedraagt, ondanks de beperkte inbouwdiepte van amper 63 mm, een royale 31 liter. Dit is te danken aan de innovatieve sifon met geïntegreerde waterkamer voor een efficiënte watergeleiding. Door de lage inbouwhoogte lenen de douchegoten van Carrodrain zich bij uitstek voor renovatieprojecten, waar de vloeropbouw vaak beperkt is. Op de slimme sifon werd trouwens een patent genomen, net als op het rooster en de waterdichting met dubbel en elastisch membraam. Slimme innovaties die op het terrein wel degelijk het verschil maken.

Industriepark Zone B nr. 28
2220 Heist-op-den-Berg
info@carrodrain.be
www.carrodrain.be