Floorcouture

Floorcouture

Onlangs opende in Antwerpen de eerste showroom van Polestar, een gloednieuw merk van elektrische wagens. Daarvoor kreeg een bestaande gebouw aan Hopland nabij de stadsschouwburg een complete make-over. Mét resultaat: het interieur oogt even minimalistisch als futuristisch, wat perfect aansluit bij de exclusieve identiteit en toekomstvisie van het automerk. Zo zijn bepaalde wanden bekleed met inmaakkasten in roestvrij staal en ligt op de vloer een industriële cementgebonden gietvloer. Die laatste is het werk van Floorcouture® uit Schoten, dat sinds jaar en dag gespecialiseerd is in naadloze vloer- en wandsystemen, gaande van PU- en epoxyvloeren, steen- en marmertapijt tot beton ciré en mortex.

Hoewel de toonzaal strak en spacy oogt, voorziet de cementgebonden gietvloer ze ook van een natuurlijke en warme touch. “Voor wie een onderhoudsvriendelijke vloer wil met de uitstraling van polybeton is dit een heel goede keuze”, vertelt Jeffrey Tjoens van Floorcouture®. “Oorspronkelijk lag een dergelijke vloer ook hier op het gelijkvloers. Alleen was die volledig verduurd, afgesleten en niet vloeistofdicht. Aan ons werd gevraagd een sterk en duurzaam alternatief te voorzien, dat zowel het grote beloop als het gewicht van de wagens probleemloos kon dragen. Een cementgebonden gietvloer is daar perfect voor, ook al vanwege de minimale dikte. Na het wegschuren van enkele niveauverschillen was ze eenvoudig te plaatsen over de bestaande betonvloer. Daarnaast is ze met behulp van speciale profielen keurig aangewerkt tegen de ramen en deuren. Op de tweede verdieping, waar de kantoren gesitueerd zijn, is hetzelfde gebeurd. Alleen is er daar over een nieuwe chape en bestaande tegels gewerkt. Het mooie is dat deze vloer het industriële karakter behoudt, wat essentieel was in het verhaal van Polestar.”

 

De cementgebonden gietvloer beschikt niet alleen over sterke mechanische eigenschappen, details zoals een ingewerkt matkader aan de inkomdeur tonen ook flexibele afwerkingsmogelijkheden. “Er zijn heel wat voordelen verbonden aan dit type vloer”, aldus Tjoens. “Na de plaatsing hoeft ze bijvoorbeeld maar één dag te drogen. Nadien werken we de vloer af met een poriën vullende tussenlaag en transparante polyurethaan toplaag voor een verhoogde krasbestendigheid en een vloeistofdicht resultaat. Dit project moest op heel korte termijn gefinaliseerd worden. Daarom ook de vraag van Polestar om in één adem de schilderwerken mee te nemen. Zulke klussen doen we meer en meer.  Floorcouture® maakt deel uit van Phenix Total Interior Groep, dat thuis is in totaalinrichtingen en -renovaties. Door die synergie zijn we in staat klanten volledig te ontzorgen. Er is één aanspreekpunt om alle interieurwerken onder handen te nemen. Een verhaal dat werkt, want recent hebben we ook de showroom van Polestar in Gent onder handen mogen nemen.”

 

 

Floorcouture®
Metropoolstraat 1
2900 Schoten
t. 03 311 86 43
www.floorcouture.be