Art Center Horus

Art Center Horus

Kunst. Het is de niet te versmaden taal van het hart. De schreeuw naar veruitwendiging van een innerlijk gegeven. Van emoties die willen roeren, raken en vervoeren. Tastbaar en zichtbaar.

Niña Van den Bosch gooide in 2008 het roer van haar leven helemaal om, en stapte van een job in het bankwezen naar een wereld die haar grootste passie zou belichamen. Gedreven door een niet te misverstane roep om Schoonheid de wereld in te sturen, richtte ze haar eigen kunstgalerij op in Sint-Martens-Latem. Vandaag, twaalf jaar later, beroert ze met haar (steeds) expanderende portfolio aan (krachtig kwetsbare) kunstenaars menige harten vanuit haar vier galerijen: twee in Sint-Martens-Latem, één in Knokke, en één in Laren (NL). “Zoals een architect luistert naar de wensen van de klant, aandacht heeft voor de gewenste bouwstijl en zoekt naar de benodigde elementen om het ideale droomhuis gestalte te geven, zo is het mijn grote vreugde om onontgonnen plaatsen te ontdekken waar ik een nieuwe galerij, wat een kunstwerk op zich is, kan neerzetten. De creatiekracht van mijn kunstenaars geeft mij vleugels en inspiratie om mooie ruimten te creëren waar ik al die werken als één groot kunstwerk naar buiten kan brengen”, aldus zaakvoerster Niña Van den Bosch.

Zoeken naar de juiste plek voor een kunstwerk maakt Niña’s job boeiend en spannend. “Meestal voel ik intuïtief aan waar een werk thuishoort, maar het gebeurt ook dat ik pas na verschillende settingen tevreden ben over het resultaat. Je voelt het in je hele wezen wanneer het ‘klopt’. Zoals bijvoorbeeld in deze prachtige villa in Knokke waar we met onze kunstwerken de puntjes op de ‘i’ hebben gezet. Het creëren op zich vind ik één van de mooiste missies die ik in mijn leven mag ervaren.”

Niña Van den Bosch is niet enkel een gedreven onderneemster, maar bovenal een gepassioneerde vrouw boordevol levenskracht. Mensen verbinden omschrijft ze als haar grootste passie. Dat kan op vele manieren, waarbij kunst voor haar een zeer bijzonder communicatiemiddel is en een krachtige katalysator om rakende verbindingen tot stand te brengen. “Ik ervaar kunst als een voedings- en inspiratiebron voor de ziel, want het is een uitdrukkingsvorm van wie je diep vanbinnen werkelijk bent. Daarom vind ik het steeds boeiend om te zien tot welke kunstwerken mijn klanten zich aangetrokken voelen. Het vertelt me iets over hun persoonlijke leefwereld. Ik vind dat je als klant best kritisch mag zijn in je keuze voor een kunstwerk en met welke kunstenaar je je verbindt. Je brengt immers de unieke energie van de kunstenaar binnen in je woonruimte. Die energie moet niet enkel resoneren met de stijl van je woning, maar ook met wie je in wezen bent. De authenticiteit van een kunstwerk is ontegensprekelijk verbonden met de persoonlijkheid van de kunstenaar. Je voelt dan ook wanneer het ‘klikt’ tussen jezelf en een werk. Kunst doet iets me je. Vaak is dat moeilijk onder woorden te brengen. Zo is het ook met de artiesten die ik opneem in mijn portfolio. Ik vind ze stuk voor stuk bijzonder op hun eigen unieke manier wanneer ik voel dat het verhaal dat ze vertellen klopt, dan voeg ik ze toe aan de portfolio van Art Center Horus en help ik hun Schoonheid de wereld in.”

 

 

Latemstraat 5 & 8 – St.-Martens-Latem
t. 09 335 06 33
Zeedijk 697 B/C – Knokke
t. 050 61 62 70
Nieuweweg 6 – Laren (NL)
t. +31 352 00 20 10
www.artcenterhorus.com