Pixasolar

Pixasolar

Zonnepanelen. Je kunt er in het straatbeeld niet meer om heen. Bij ontwerpers stuiten de ‘traditionele’ dakpanelen nog steeds op weerstand omdat ze moeilijk te integreren zijn in een ontwerp. Andere systemen zoals zonnepannen of -leien vinden om dezelfde redenen moeilijk hun weg tot de architect en/of bouwheer.De revolutionaire PIXASOLAR-zonnepanelen doorbreken dit moeilijke dilemma: gebruik maken van hernieuwbare energie in combinatie met esthetisch interessante ontwerpmogelijkheden is nu realiteit! Meer nog, het blijkt zelfs een perfect huwelijk te zijn. Energetisch duurzaam bouwen ten koste van esthetiek is verleden tijd. Pixasolar-panelen zijn internationaal gepatenteerde sandwichelementen uit veiligheidsbeglazing met geïntegreerde duurzame monokristallijne zonnecellen en een hoog rendement (tot 180 WP/m2). Het unieke van deze panelen is dat ze zich als ‘een kameleon’ aanpassen aan elk ontwerp omdat ze met inkjettechnologie voorzien kunnen worden van een print. De innovatieve panelen kregen onlangs de Red Dot Design Award ‘Best of the Best’.

Hoewel Pixasolar-zonnepanelen ook op een dak te monteren zijn, komen hun unieke eigenschappen het best tot hun recht in geveltoepassingen. Met de Europees gepatenteerde en volledig geïntegreerde brandveilige regelstructuur in aluminium is het mogelijk een geïsoleerde gevelbekleding te maken met een open voeg, dat te vergelijken is met andere plaatgevelsystemen zoals volkern. Er kan gekozen worden voor een zichtbare bevestiging met glasklemmen of een volledig onzichtbare toepassing.

Het is in deze laatste toepassing dat het sublieme van het systeem zich toont: via geavanceerde digitale druktechnologie met hoge druknauwkeurigheid en flexibiliteit kan elke denkbare full-color hoge resolutie-afbeelding op de zonnepanelen gedrukt worden. Of het nu gaat om een foto – in de eerste met beton geprinte woning in Kamp C in Westerlo prijkt een afbeelding van de spuitkop van de printer – een materiaalprint, een print met 3D effecten (bijvoorbeeld natuursteen- of houtstructuur) of een monokleur, alles is mogelijk. Een ongekende waaier aan ontwerpen wordt realiseerbaar. Het logo van een bedrijf, een natuurfoto, een graniet- of marmerprint, een referent naar een ‘foto uit de oude doos’… particulier of openbaar, residentieel of commercieel, redelijk klein tot oneindig groot… de mogelijkheden zijn onbeperkt. Naast deze puur esthetische geprinte panelen zijn er ook de Full Black-elementen met een strak en minimalistisch design die naadloos en quasi ‘onzichtbaar’ geïntegreerd kunnen worden in elk dak- of gevelontwerp. Maximale esthetiek met de hoogste energetische prestaties worden hierbij gecombineerd.

Een vaak gehoord probleem bij conventionele zonnepanelen is dat er – bijvoorbeeld op daken van appartementsgebouwen – te weinig plaats is om voldoende capaciteit te voorzien. Met de esthetische geveltoepassingen van Pixasolar kunnen ook hier innovatieve alternatieven uitgewerkt worden. Naast de esthetische kwaliteiten biedt de fabrikant met Pixasolar Transparant ook vernieuwende technische opportuniteiten. Deze transparante en lichtdoorlatende elementen kunnen perfect verwerkt worden als balustrade, glaspartij en zelfs in een veranda. Ecopuur installeert naast Pixasolar ook totaaloplossingen ‘op maat’ op basis van duurzame energie en biedt deze aan aan bouwbedrijven, architecten en particulieren.

 

 

Ecopuur nv
Ter Mote 9
9850 Deinze (Nevele)
t. 09 330 87 20
www.ecopuur.be