Rako

Rako

Rako levert de tegels voor het innovatieve kantoorproject Vision One

 

Ecologisch en duurzaam

In Leinfelden-Echterdingen bij Stuttgart realiseerde Bülow AG het project “Vision One”, een indrukwekkende 25.400 vierkante meter aan kantoorruimte, opleidingsfaciliteiten, restaurants en een apartmenthotel. Het complex omvat vier indrukwekkende bouwvolumes rondom een ruim centraal binnenplein. Lasselsberger zorgde met zijn tegelmerk Rako voor de vloerafwerking. In de hogecirculatiezones werd geopteerd voor tegels uit de slijtvaste Kaamos reeks. Voor het sanitair en de lobby werd gekozen voor de reeksen Extra, Base, Color One en Saloon. In totaal leverde Rako maar liefst 3.500 vierkante meter aan volkeramische tegels voor Vision One. Rako haalde deze opdracht vlot binnen met zijn goede prijskwaliteitsverhouding, nauwe opvolging en stiptheid. Die elementen passen ook perfect binnen de visie van Vision One: duurzame bouwtechnieken en gebruiksoptimalisatie. Zo vind je er elektrische laadstations voor auto’s en fietsen en centrale faciliteiten die de synergie tussen de verschillende doelgroepen bevorderen en een aantrekkelijke werkervaring creëren. Dit project stelde hoge eisen aan de tegelproducten en de plaatsing. Vooral de architecturaal complexe trappenhallen vormden een grote uitdaging. Ze vereisten uiterst gedetailleerd precisiewerk. Rako kwam aan Bülow’s wensen tegemoet met duurzame designkeuzes en topkwaliteit.

 

Tijdloos elegant design

De voortdurende evenwichtsoefening tussen kwaliteit, logistieke eisen en krappe deadlines vormde ook in dit bouwproject een belangrijke factor. Vooral de natte cellen in Vision One waren een uitdaging. De prefab sanitaire modules van Tairos werden off site opgebouwd en moesten op de werf zelf geïntegreerd worden. De Base en Color One tegels werden door Rako ruim op tijd geleverd bij de fabrikant van deze badkamermodules, lang voordat de eigenlijke binnenafwerking van Vision One van start zou gaan. Voor de badkamers koos Bülow neutrale tegellooks met een tijdloze elegantie. In de douchezones viel de keuze op slimme antislipmaterialen zoals de R10B van Rako in combinatie met de Base reeks. In de stijlvolle hotellobby komen de Saloon tegels dan weer perfect tot hun recht. Deze tegelreeks kreeg een authentieke houtlook mee en is door zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak een echte aanwinst.

 

Mee met de nieuwste concepten

Vision One beantwoordt perfect aan een nieuwe filosofie binnen de ontwikkeling van kantooromgevingen: architecturale kwaliteit en een optimale werkomgeving combineren met componenten als gemeenschapszin, opleiding en gastvrijheid, altijd met oog voor duurzaamheid en ecologische mobiliteit. Een goed evenwicht van deze aspecten steunt op kwaliteitsvolle materialen en vakkennis. Rako vormt een onmisbare schakel in dat geheel. Sebastian Kübler, Project Manager voor Bülow AG vult aan: “Onze ervaring met Rako is erg positief en de producten zijn van topkwaliteit. Dat is een bepalende factor voor ons project en voor onze klanten. Rako ondersteunde ons bij de materiaalkeuze en we konden altijd rekenen op deskundig advies. Voor toekomstige plannen kijken we al uit naar nieuwe ontwerpen en kleurschema’s van Rako.”

 

Over Rako

LASSELSBERGER is de enige fabrikant van keramische vloer- en wandtegels in Tsjechië en een van de grootste producenten van vloermaterialen in Europa. Al 140 jaar bouwt LASSELSBERGER aan het Tsjechische tegelmerk Rako. Met de merken RAKO HOME, RAKO OBJECT en RAKO SYSTEM komt LASSELSBERGER tegemoet aan zowat alle noden op het vlak van keramische tegels. Momenteel telt het bedrijf meer dan 1.500 medewerkers. In de laatste drie jaar alleen investeerde de firma vijftig miljoen euro in moderne en ecologische ontwikkelingen en nieuwe technologieën.

 

LASSELSBERGER, s.r.o.
Adelova 2549/1 320 00
Plzeň – Jižní Předměstí (Czech Republic)
+420 378 021 111
www.rako.eu