XINNIX, onzichtbare deuren

XINNIX, onzichtbare deuren

De tijd dat een kantoorruimte louter functioneel werd ingericht, ligt al even achter ons. Gelukkig maar. We spenderen er vaak meer tijd dan thuis. Het mag dus best ook wat gezellig en huiselijk zijn. Daar speelt ook de deurtechniek een belangrijke rol in, zo weten ze bij Consultes in Zwevegem. Xinnix creëerde de onzichtbare deuren naar de toiletten en werkte een esthetische brandwerende oplossing uit voor de voordeur.

Xinnix lees je als ‘k zie niks. Dat is precies de voornaamste troef van deze framefabrikant. De systemen worden onzichtbaar in de wand ingewerkt en dat biedt heel wat mogelijkheden. In Zwevegem werkte Xinnix vier deuren van het type X2 in een volledige verticale lamellenwand in. De warmte van hout in vol ornaat, met een vlotte toegang tot de achterliggende toiletten en stockage. “De deuren hebben van buitenaf geen klinken”, legt salesverantwoordelijke Laurens Vermeulen uit. “Je duwt gewoon op de houten latjes om de deuren naar de binnenkant te openen. Ingewerkte deurdrangers laten de deuren vanzelf sluiten, onopvallend en stil.” In de toiletten zelf werden ook Xinnix-deuren toegepast, met verborgen scharnieren en technieken.

Esthetische technische deuren
Xinnix werkte niet enkel de deuren in de doorlopende lamellenwand in. Ze waren ook verantwoordelijk voor de voordeur. Deze brandwerende, akoestische en rookwerende voordeur bewijst dat een technische deur niet per definitie saai of lelijk hoeft te zijn. Er zijn esthetische oplossingen met de nodige technische eigenschappen op de markt. Inclusief moderne toegangstechnologie. Laurens Vermeulen legt uit: “De voordeur is uitgerust met een elektrisch motorisch driepuntslot die met fingerprint ontgrendeld kan worden. Er zijn geen scharnieren zichtbaar en er is geen deurstijl nodig. Dat leidt tot een visueel sterk resultaat, zelfs bij strenge technische eisen. Dubbele brandwerende deuren nodig met de Xinnix-stempel? Dat kan. Graag een codeklavier voor de toegang of een systeem met badges? Alles is mogelijk.”

De voordeur werkt dus met fingerprintscanner. Ze sluit automatisch met de ingewerkte deurdranger. Daarbij vergrendelt het driepuntslot ook meteen. Gemakkelijk, veilig en elegant. Meteen drie belangrijke voordelen van de onzichtbare deursystemen van Xinnix. Het aluminium frame wordt in de muur gemonteerd, zodat omlijstingen verleden tijd zijn. Er is voor elke setting een tijdloze en stijlvolle oplossing. Xinnix-deuren zijn namelijk compatibel met meer dan dertig verschillende soorten sluitingswijzes, waaronder de elektrische driepuntsluiting in dit project. Xinnix voert draaideuren uit tot 3.000 millimeter hoogte, ook met een brandwerend en/of akoestisch effect.

Om zijn aanbod te vervolledigen, ontwikkelde Xinnix ook schuifdeursystemen. Daarbij schuift de deur – tot 3.000 millimeter breed en tot 3.500 millimeter hoog per deurblad – volledig weg in de wand. Dat geldt voor houten en glazen, voor enkele en dubbele deuren. “En dan zijn er nog onze ingewerkte plinten”, vult Laurens Vermeulen aan. “Die worden volledig geïntegreerd in de muur. Om het minimalistische designinterieur af te werken, hebben we tenslotte ons eigen gamma deurkrukken. Zo geven we elke woning, maar dus ook elk kantoorgebouw, een strakke afwerking met een huiselijk gevoel.”

 

Xinnix Door Systems bv
Generaal Deprezstraat 2/010 – 8530 Harelbeke
056 73 50 00
www.xinnix.eu