Duurzame technieken met hoogwaardig design

Duurzame technieken met hoogwaardig design

Modern en toekomstgericht wonen vraagt om duurzame technieken. Zo zet een warmtepomp hernieuwbare energie in voor de verwarming van een gebouw en eventueel van het sanitair warm water. Ook voor collectieve stookplaatsen. Weishaupt verenigt innovatieve technologie met een esthetische meerwaarde en is daarmee de uitgelezen partner om een warmtepomp naadloos te integreren in tal van architecturale ontwerpen.

Weishaupt is al meer dan negentig jaar pionier in kwalitatieve oplossingen
voor warmteopwekking. De laatste decennia stond duurzaamheid in hun R&D steeds hoger op de agenda. Een bewuste en gemotiveerde keuze. “De energietransitie moet er komen en die omschakeling wordt door recente evoluties versneld”, zegt Johan De Cuyper, algemeen  directeur van Weishaupt BeLux. “We ontwikkelen al jarenlang oplossingen vanuit die visie. Daardoor zijn we helemaal klaar om onze klanten te ondersteunen bij deze uitdaging. Met de meest kwalitatieve warmtepompen op de markt, en met oog voor de eindklant en zijn buur.”

Oplossing op maat van jouw concept
Strak modern of landelijk. Eengezinswoning of appartementsgebouw. Individuele of collectieve stookplaats. Hoe jouw concept er ook uitziet, Weishaupt voegt het geschikte warmtepompsysteem toe. “Een geothermische installatie is stil en onzichtbaar, maar vormt niet overal het ideale antwoord”, legt Johan De Cuyper uit. “Een lucht-waterwarmtepomp is wel zichtbaar en hoorbaar, maar daar maken we het verschil met onze design en onze stille ventilator. Met amper 35 dBA hebben we de stilste toestellen op de markt.”

Dat het design van de Weishaupt-warmtepompen opgemerkt en gesmaakt wordt, bewijst de German Design Award die de bi-block WBB 20 van Weishaupt onlangs won. Om architecturaal echt het beste van twee werelden te verenigen, zitten de experts graag al vroeg in het ontwerpproces mee aan tafel. “Dat laat toe de meest geschikte oplossing voor het specifieke project voor te stellen en die optimaal te integreren”, benadrukt technical manager Bruno De Wilde. “Waar zetten we de buitenunit met de nodige vrije ruimte om de goede werking te garanderen? Hoeveel ruimte is nodig voor de technieken en waar voorzien we die? Dient een collectieve stookplaats enkel voor de verwarming of ook om in het warm water te voorzien van diverse wooneenheden? Of maken we een combinatie tussen collectief en individueel, bijvoorbeeld met een boosterwarmtepomp per appartement? We adviseren graag van bij de start, om samen tot een optimaal resultaat te komen.”

De meerwaarde van collectieve oplossingen
Als professionele partner inspireert Weishaupt architecten om nieuwe oplossingen te verkennen voor hun projecten. Met name bij collectieve stookplaatsen valt heel wat winst te halen, gezien de energetische efficiëntie en de veelzijdigheid van de systemen. “Toch merken we vaak nog weerstand tegenover deze oplossingen”, klinkt het bij Weishaupt. “Professionals uit de bouwsector en de mede-eigenaars zijn afgeschrikt door de technische complexiteit. Nochtans is dat helemaal niet nodig. We staan ook na oplevering steeds klaar voor onze klanten en voor de eindklant. Naast innovatieve en kwalitatieve producten leveren we namelijk een sterke service, via ons team ervaren techniekers. Laat je dat dus zeker niet afschrikken!”

 

Weishaupt
www.weishaupt.be