Vismaravetro bewijst dat je ook met douchedeuren kan innoveren

Vismaravetro bewijst dat je ook met douchedeuren kan innoveren

Vergeet alles wat je denkt te weten over douches en duik mee in het verhaal van Vismaravetro. In 1907 startte Giuseppe Vismara in een stadje net boven Milaan een glas- en spiegelbedrijf. Maar de drang naar een comfortabele badkamer was doorheen de jaren ook de familie Vismara niet ontgaan. En dus begon ze in 1947 met het ontwerp en de productie van high-end douchedeuren en -wanden. Rode draad door het verhaal? Een douche van Vismaravetro is standaard op maat van de klant.

Italiaans design: strak en kwalitatief
Wie al meer dan honderd jaar net boven Milaan werkt, is kind aan huis op het Salone del Mobile. Ook douches hebben intussen een plaats veroverd op de grootste interieurbeurs ter wereld. “Je ziet dezelfde evolutie als bij keukens twintig jaar geleden”, meent Marnix Huyse van Vismaravetro België. “Vroeger was de keuken afgesloten, vandaag zie je leefkeukens die zich niet meer verstoppen. Wel, badkamers ondergaan op dit moment dezelfde evolutie. Mensen hechten veel belang aan deze ontspanningsruimte en willen daarom ook een kwalitatief en sfeervol ontwerp.” Vismaravetro volgt logischerwijze de Italiaanse school: een strakke vormgeving met hoogwaardige materialen. Maar ook het verleden als glasbedrijf valt op. Zo heb je bij Vismaravetro een enorm uitgebreid gamma met esthetische glassoorten, denk bijvoorbeeld aan gehard en gelaagd glas, geribbeld glas en glas met een metalen netstructuur in verwerkt, dat extra karakter en glans aan het ontwerp geeft. Met die laatste soort is het bedrijf één van de enige in ons land.

Flexibiliteit voor de architect
Eén van de paradepaardjes van Vismaravetro is de nieuwste reeks SuperSintesi, waarmee ze recent nog de prestigieuze Archiproducts Design Award wonnen. Het internationale platform bekroonde de innovatieve en minimalistische afwerking: een magnetische sluiting in aluminium in hetzelfde vlak als de glasplaat en de elegante fijne scharnieren die verzonken zijn in het glas, resulteren in een puur, slank product. De onzichtbaar geïntegreerde waterdichting tussen het vaste glasdeel en de draaideur zorgen voor een extra knappe afwerking en een onderhoudsviendelijke douchedeur. Daarenboven zijn deze douchedeuren verkrijgbaar in de meest hedendaagse glassoorten en profielkleuren. Denk hierbij o.a. aan de warme tinten Moka, Matgoud en Metalgun.

Droom voor de architect
En met de unieke serie Suite speelt Vismaravetro helemaal in de kaart van de architect en de interieurvormgever! Dit wandsysteem met plafondhoge deuren en vaste panelen is een droom voor architecten. “Het is letterlijk het pronkstuk uit onze collectie. We kunnen hiermee waterdicht van vloer tot plafond werken. De vormgeving is opnieuw strak, innovatief en een meerwaarde voor de hedendaagse woning. Suite kan gebruikt worden in de badkamer, als afsluiting van de douchezone en bij uitbreiding ook voor het afscheiden van het toilet, de badkamer, de dressing en de slaapkamer.” Laat je bij een volgend badkamerproject verrassen door de schoonheid van Vismaravetro. “We zitten hiervoor graag al van bij de ontwerpfase aan tafel met de architect, ongeacht of het over een residentieel project gaat of over een hotel-of appartementcomplex.”

 

Vismaravetro
Gentsesteenweg 379
9300 Aalst
t. 053 59 00 69
info@vismaravetro.be
www.vismaravetro.it