Alpha-Industries

Alpha-Industries

Begin dit jaar ontving Alpha Wellness Sensations de prestigieuze German Design Award in de categorie ‘Bath & Wellness’. Viel in de prijzen: de Venus Sauna, een kunststukje met een achterwand in massief cederhout, bewerkt met de hand en opgeschuurd tot er een driedimensionaal effect ontstaat. Het was niet de eerste keer dat het bedrijf uit Hasselt de prijzenkast mocht vullen, het zal ook niet de laatste keer zijn. Alpha Wellness Sensations is al decennia lang de internationale marktleider in hoogwaardige wellness-producten. “If you can dream it, we can build it”, luidt de slogan en die ambitie wordt dag in dag uit waargemaakt. Sauna’s, stoom- en infraroodcabines, zonnebanken en aanverwanten komen er tot leven met veel zin voor innovatie, design en comfort. Duizenden resorts, fitnesscentra, zwemparadijzen en particulieren vielen al voor de uitgekiende ontwerpen die alle aspecten van de wellnesservaring in acht nemen.

Alpha Wellness Sensations beschikt over een breed gamma eigen producten. Daarnaast zet het sterk in op maatwerk. Het is een vaste partner van architecten die het wellnessaspect willen integreren in hun projecten. Een perfect voorbeeld vind je in Belsele, waar het bedrijf samenwerkte met Ante Architecten. Het bureau ontwierp een prachtige minimalistische woning met veel natuurlijke materialen en zachte kleuren. In de leefruimte werd een Finse sauna geïntegreerd die mooi meegaat met de taal van het interieur. De wanden bestaan uit hemlock planchetten, die met een speciale zwarte wax behandeld zijn. Zij creëren een donkere achtergrond voor het fijne lattenwerk in Canadees rood cederhout dat erop gemonteerd is. Banken, vloer en plafond zijn met hetzelfde hout afgewerkt. Het verleent de sauna een ingetogen look met een hoge designwaarde, nog versterkt door details zoals een zwart gelakte designoven en indirecte ledverlichting. Verder in de woning bevindt zich een hammam met een stoomgenerator met touch display. Een sterrenhemel en ingebouwde ledstrips, kenmerkende afgeronde vormen en een zacht materialenpalet dompelen je helemaal onder in oosterse sferen. Wanden en banken zijn afgewerkt in zandkleurige mozaïek van de Ezarri ZEN-collectie, terwijl voegen en plafond een vleugje exclusiviteit krijgen dankzij decoratieve epoxy met goudadditief.

Alles kan. Niet alleen wat betreft maatwerk zoekt Alpha Wellness Sensations de creatieve en technische limieten op. Dat het extra speciaal mag zijn, bewijzen ook de eigen ontwerpen. In Dessel werd een Finse sauna geïnstalleerd met een golvende achterwand die voor een 3D-effect zorgt. De wand bestaat uit driedimensionaal gesneden Ayous balken. Tussen de balken zijn er spaties voorzien die het dieptereliëf tot 15cm zichtbaar maken. Uit hetzelfde materiaal bestaat ook de dubbele bank met afgeronde hoeken die doorlopen tot in het ligvlak. Voor de rest van de binnen- en buitenafwerking werd dan weer gekozen voor donkerder Makassar natuurfineer. Daarnaast zorgt een speels gebruik van ledverlichting voor een bijna futuristisch effect. Het licht schijnt enerzijds door via de achterwand en creëert anderzijds een koepeleffect via een ronde uitsparing in het plafond. Kroon op het werk zijn de Alpha Tower oven en een digitaal temperatuurbestendig bedieningspaneel aan de binnenkant.

 

Alpha-Industries AWT BVBA
Alpha-Wellness-Sensations
Stadsheide 27
3500 Hasselt
info@alpha-wellness-sensations.be
www.alpha-wellness-sensations.be