Inofec Kantoormeubelen

Inofec Kantoormeubelen

Na meer dan twee jaar renoveren was het in januari 2019 eindelijk zo ver. Na het magazijn vonden vanaf dan ook de showroom en de burelen een onderdak op de gloednieuwe Inofec-site in Tielt. In 2019 nam Inofec Kantoormeubelen intrek op de prachtige Inofec-site tussen Tielt en Deinze. De gerenoveerde showroom vormt een imposante eye-catcher dankzij de unieke vormgeving en grote glaspartijen. Binnen wordt het unieke karakter doorgetrokken. Deze showroom vormt een perfect huwelijk tussen het heden en het verleden. De authentieke elementen uit de jaren 50 en 60, zoals de houten spanten en bakstenen muren, werden in hun glorie hersteld en gecombineerd met strakke en moderne elementen. Het resultaat: 3.500 m2 aan unieke showroom waarin alle kantoormeubelen perfect tot hun recht komen.

Aansluitend bij de showroom werden ook de gloednieuwe burelen en een vergaderruimte geplaatst. Deze burelen werden ingericht volgens de normen van het dynamisch werken en doen tegelijk dienst als levende showroom dankzij de strakke glazen wanden. De burelen zijn stuk voor stuk voorzien van gloednieuwe ergonomische zit-sta bench-werkplekken. Voor de vele B2B-events werd er dan weer een polyvalente ruimte voor een honderdtal personen voorzien, met aansluitend een unieke en stijlvolle bar die volledig past binnen de stijl van het gebouw.

Samen met de architect ging Inofec op zoek naar een duurzame en milieubewuste manier om de Inofec-site te verwarmen. Een geothermische warmtepomp bleek de ideale oplossing te zijn. Er volgden een dertigtal boringen van 123 meter diep, die met behulp van een warmtepomp genoeg warmte creëren om de volledige showroom, kantoren, refter, keuken… te verwarmen via de vloerverwarming. En daar stopt het milieubewust ondernemen natuurlijk niet. Na het maken van de nodige lichtstudies opteerden we overal voor ledverlichting. Halfweg 2019 werden er ook nog zonnepanelen geplaatst, waardoor de Inofec-site bijna volledig energieneutraal kan werken.

 

Bezoekadres
Inofec Kantoormeubelen bvba
Deinsesteenweg 77
8700 Tielt
t. 056 61 52 04
info@inofec.be
www.inofec.be