Showvloer

Showvloer

Minimalistische gietijzeren ramen, houten maatmeubilair dat organische en rechte vormen combineert, zachte maar energieke kleuren. De nieuwe kantoren van Gymna en Barthels mogen er zijn. Het interieur leeft, maakt iets los en schenkt energie. Eén van de toepassingen die daar mee voor zorgen zijn de vloeren. Vooral op het gelijkvloers zijn ze tekenend voor het levendige concept. Als een kronkelend wandelpad beweegt een witte epoxy mortelvloer zich tussen de bureaus en kantoorruimtes. Het effect is licht en luchtig, en een uitnemend voorbeeld van het werk van Floorcouture®. Het bedrijf uit Schoten is gespecialiseerd in naadloze vloer- en wandtoepassingen: PU- en epoxyvloeren, steen- en marmertapijt, beton ciré en mortex. Meer en meer spitst het zich toe op totaalprojecten, niet zelden in samenwerking met (interieur)architecten. In Diepenbeek plaatste het zo 600 m² epoxy mortelvloer bovenop 800 m² andere afwerkingsvormen.

 

Luxe uitstraling, authentieke look

“Een epoxy mortelvloer is een klassieker in horecagelegenheden en industriële omgevingen”, zegt Jeffrey Tjoens, mede-zaakvoerder van Floorcouture®. “Daarnaast vind je ze vaak terug in keukens, douche- en toiletruimtes. Veel heeft te maken met de slijtvastheid en het hygiënische karakter van de vloer. Ze bestaat uit fijne gekleurde kwartsgranulaten die gebonden worden met hoogwaardige epoxyharsen. Daarop komen twee beschermende coatinglagen. Een speciale component die de vloer 100% afsluit voor vuil en vloeistoffen én een matte of glanzende PU-toplaag. Het resultaat ziet eruit als een stoere betonvloer, maar heeft ook de authenticiteit en luxueuze uitstraling van een vloer in natuursteen. Bovendien wordt zo’n epoxymortel volledig met de hand geplaatst. Dat ambachtelijke aspect geeft de vloer toch enige extra charme. In dit project is er gekozen voor een matte uitstraling en zachte kleur, wat perfect past bij de stijlvolle taal van de architectuur. Het gebroken wit helpt ook om de ruimtes licht en open te houden.”

 

Totaalverhaal

In Diepenbeek werkte Floorcouture® samen met moederbedrijf Phenix Total Interior, waar het deel van uitmaakt. Behalve de epoxy mortel werd er ook 800 m² aan verschillende tapijten geplaatst. In de kantoren ligt nu geweven vinyl met houtlook. Op de eerste verdieping is tapijt in tegelvorm geplaatst. Jeffrey Tjoens: “Floorcouture® en Phenix Total Interior zijn in één adem te noemen. Elk heeft zijn specialiteit, maar samen staan we garant voor een totaalaanpak. We hebben al langer ingezien dat bouwers meer gebaat zijn bij één partij die een groot deel van de afwerking op zich kan nemen. In samenwerking met Phenix Total Interior bieden wij complete interieur- en decoratiewerken aan. We kunnen een woning aankleden van vloer tot plafond, zodat elk aspect in huis of op kantoor in balans is en het totaalplaatje tot in de puntjes klopt.”

 

Floorcouture®
Metropoolstraat 1
2900 Schoten
t. 03 311 86 43
www.floorcouture.be