Atelier Luxus

Atelier Luxus

Minimalistische lichtschakelaar wint goud op prestigieuze designawards

 

De beste producten zijn producten die het leven van mensen makkelijker maken. Ook het Belgische Atelier Luxus focust hierop met zijn lichtschakelaars en stopcontacten. Op de recente German Innovation Awards kaapte het goud weg voor DoT by Erpicum. Een innovatieve lichtschakelaar die een hele categorie het nakijken geeft.

 

Discretie is de perfectie van de ratio

DoT is een ontwerp van de Belgische architect Bruno Erpicum. De lichtschakelaars bestaan uit knoppen gemaakt van roestvrij staal. Je kan ze als designobject integreren in de muur, maar ook in op maat gemaakt meubilair. De ultieme miniatuurschakelaar van Bruno Erpicum benadert de perfectie. Het is het resultaat van een nooit geziene precisie, detail en ambacht. “DoT is een unieke miniatuurschakelaar die op een radicale en innovatieve manier het minimalisme binnen het domein van lichtschakelaars herdefinieert. Een buitengewoon product met een absolute precisie en een tijdloze elegante die versmelt met het interieur. Dat je op zich de lichtschakelaar zo tot een minimum durft te herleiden is al een indrukwekkende innovatie op zich”, oordeelde de jury van de German Innovation Awards. Die bestaat uit topexperts uit verschillende disciplines: productdesign, marketing, computerwetenschappen, fysica en financiële diensten. Op die manier wil de organisator garanderen dat de jury de inzendingen neutraal, professioneel en individueel beoordeelt.

 

Nominatie is al award waard

“Een belangrijk criterium is de gebruiker. Staat die centraal? Met die vraag onderscheiden de German Innovation Awards zich van alle andere awards”, meent Lutz Dietzold, organisator en CEO van het German Design Council. “Veel bedrijven betrekken de toekomstige gebruiker al vroeg in de ontwerpfase en de productontwikkeling. Ze gebruiken methoden als design thinking en lean start-ups om de noden van klanten te identificeren en op basis daarvan commercieel relevante producten te ontwerpen.” De German Innovation Awards bestaan uit veertig categorieën en zijn verdeeld in twee competities: Excellence in Business to Consumer en Excellence in Business to Business. De lichtschakelaar DoT by Erpicum won in de eerste competitie in de categorie Household Appliances. Volgens Atelier Luxus is de toelating tot de competitie al een award op zich. Alleen de producten die aan alle criteria voldoen, zijn genomineerd en kunnen een award in de wacht slepen. En nog meer goed nieuws voor de innovatieve lichtschakelaar: dit jaar kaapte het ook een Red Dot Design Award weg voor het uitzonderlijke minimalistische design.

 

Buitengewoon design, feilloze uitvoering

Het is niet de eerste award – en zeker ook niet de laatste – die het Belgische Atelier Luxus wint. De afgelopen twintig jaar hebben ze lichtschakelaars en stopcontacten ontworpen voor de meest elegante interieurs in massieve edelmetalen. De focus ligt daarbij altijd en overal op een buitengewoon design, dito uitvoering en een ongelooflijke vastberadenheid: een continue zoektocht naar elegantie en perfectie. Elk product dat Atelier Luxus op de markt brengt, vertrekt van een dikke plaat pure messing. Het biedt hun designers ontelbare mogelijkheden en meer dan achttien verschillende afwerkingen. Combineer het tot slot met een uiterste precisie en verfijning en je kent het typische handelsmerk van Atelier Luxus.

 

Atelier Luxus
9 Rue de la Baronnerie
4920 Harzé
t. 04 344 44 51
www.atelierluxus.com