Itho Daalderop

Itho Daalderop

Duurzame totaalconcepten voor een optimaal binnenklimaat

 

Duurzaamheid staat tegenwoordig bovenaan elke agenda, zeker in de bouwsector. Een aspect waar steeds meer aandacht naartoe gaat is een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Eén van de bekendste en meest vooraanstaande spelers op dat vlak is Itho Daalderop, dat al meer dan 50 jaar innovatieve systemen ontwikkelt voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Denk aan verschillende soorten warmtepompen, ventilatiesystemen D en groene boilers. Stuk voor stuk oplossingen om een ideale comforttemperatuur en zuivere binnenlucht te verkrijgen, zonder het milieu te belasten. “Onze producten vormen samen een milieuvriendelijk totaalconcept, waarmee je een optimaal binnenklimaat kunt regelen en tegelijk onze planeet ontziet”, licht Sam Van Gerwen toe. “Dat milieubewustzijn trekken we consequent door in al onze producten. Ons bedrijf is zelfs nu al klaar voor de CO2-neutrale gebouwen die in de toekomst de norm worden.”

Veel bouwers zijn weinig vertrouwd met de mogelijkheden rond verwarming, koeling en warm water. “Een goed voorbeeld zijn geothermische warmtepompen”, aldus Van Gerwen. “In de ogen van veel mensen zijn die synoniem met een ingewikkelde, dure toepassing. Dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig is het een dankbare toepassing, zowel voor individuele woningen als voor projectbouw. In appartementsblokken is het zelfs mogelijk individuele warmtepompen te integreren per woonunit, zodat je een gepersonaliseerd binnenklimaat krijgt. Hetzelfde geldt voor ventilatie D. Je kunt niet alleen verschillende zones instellen, onze systemen detecteren zelf hoeveel ventilatie er nodig is per ruimte voor een perfecte luchtkwaliteit. Het interessante is ook dat alle toepassingen via één thermostaat kunnen geregeld worden: één systeem waarmee je je hele binnenklimaat afstelt en organiseert.”

 

Itho Daalderop
Brusselsesteenweg 498  ı  1731 Zellik
t. 02 207 96 30
www.ithodaalderop.be