Quooker

Quooker

Gemak in de keuken, de belangrijkste reden om een Quooker te kopen. Alhoewel: een knap staaltje design en esthetiek is de kraan ook, en verder staat ze symbool voor pure innovatie rondom de spoelbak. Want de kraan die alles in zich heeft en alles kan, blijft verbazen. Zoals nu met de nieuwe bespaarcheck, een online tool die berekent hoeveel energie en water een Quooker bespaart. Van een duurzame keuze gesproken. Met de bespaarcheck reken je in één minuut uit hoeveel energie en water een Quooker in het huishouden kan besparen, door simpelweg een aantal gegevens in te vullen. Hoe je op dit moment je water verwarmt, bijvoorbeeld. En wat de afstand is tussen kraan een boiler. Je weet meteen wat de besparing betekent voor je portemonnee.

 

Bye energie & waterverspilling

Zo werkt het: een Quooker bewaart water in een reservoir in het keukenkastje. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt een Quooker minder energie dan een waterkoker, wanneer er meerdere keren per dag water wordt gekookt. En dan is er nog de factor water. In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Maar ook grote hoeveelheden, zoals wanneer je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker is dat voorgoed verleden tijd. De kraan helpt je om vele liters water te besparen.

 

De alleskunner

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf. De CUBE variant voor gefilterd water maakt het plaatje compleet. Steven Van Tichelen van Quooker Belgium: “Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker CUBE die bruisend water geeft, een stuk goedkoper af dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. De kosten voor vier CO2-cilinders, die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te tappen, zijn €60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gekoelde water kost €0,0005 per liter. De gemiddelde Belg drinkt ongeveer 148 liter fleswater per jaar. Dat is slechts 3 liter per week of een halve liter per dag. In een gezin met 4 personen komt dat op 592 liter per jaar. Stel dat 1 persoon bruisend water drinkt en de andere 3 plat water en één liter mineraalwater €0,55 kost (dit is een gemiddelde van verschillende merken en mix van plastic flessen en glas). Dan bespaar je al snel meer dan €235 per jaar*. Dat wil zeggen dat op een paar jaar tijd uw aankoopprijs is terugverdiend. Als er meer mensen in het gezin zijn of er wordt meer water gedronken, zal de terugverdientijd nog korter zijn. Zo haal je alles duurzaam uit één kraan: 100°C kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water. De alleskunner biedt dus niks dan voordelen voor jou als professional en voor je klanten. Goud in handen. Ervaar het zelf.

* inclusief de jaarlijkse kost voor kraantjeswater en jaarlijkse CUBE-filter van 60 euro.

Quooker Belgium
Ambachtsstraat 15
2390 Malle
www.quooker.be
www.quooker.be/besparen