Schüco

Schüco

Wie bouwt, doet dat doorgaans voor het leven. Reden temeer om goed na te denken over toepassingen die een levenslang gebruikscomfort mogelijk maken. Een aspect waar steeds meer aandacht aan besteed wordt, is barrièrevrij bouwen. Drempelloze deuren, ramen en schuiframen vormen een belangrijke onderdeel van een toekomstproof gebouw. Ze zorgen ervoor dat jong en oud zelfstandig en zonder veel hulp van buitenaf gebruik kan maken van een woning. Aluminiumspecialist Schüco biedt op dat vlak een reeks uitgekiende oplossingen aan.

 

Barrièrevrij binnenkomen

Toekomstgericht bouwen begint bij de voordeur. Smalle deuren en hoge drempels vormen een hindernis voor kinderen, ouderen en mensen die minder goed te been zijn, en al helemaal voor rolstoelgebruikers. Om die laatsten een vlotte toegang te garanderen, moet een deur volgens de NBN EN-norm minstens 90 cm breed zijn. De aluminium deursystemen AD UP 75 en AD UP 75 BL van Schüco vormen het perfecte antwoord op die eis. Ze zijn 140 cm breed en het is mogelijk om ze volledig drempelloos te laten plaatsen. Ideaal dus om een woning vlot en veilig permanent toegankelijk en begaanbaar te maken.

 

Vlakke overgang naar terras en tuin

Wat geldt voor de toegang tot een woning, geldt ook voor de overgang tussen leefruimte en terras of balkon. Wordt er daar gekozen voor een schuifraam, dan kan je ook daar een naadloze overgang voorzien. De ASE 60/80 schuiframen bijvoorbeeld kunnen uitgerust worden met een vlakke dorpel, zodat je gemakkelijk van binnen naar buiten kunt gaan. Ga je graag nog een stapje verder? Dan kan je ook kiezen voor een ‘vensterdeur’. Het AWS-systeem bestaat uit aluminium ramen waarin een terrasdeur geïntegreerd is. De brede deur is beschikbaar in verschillende openingstypes en voorzien van een uiterst lage dorpel van amper 20 mm. Optioneel is het systeem overigens ook elektronisch te openen, wat het gebruiksgemak nog een tikkeltje de hoogte injaagt.

 

Waarom aluminium?

Vanwege de moderne uitstraling is aluminium een perfecte oplossing voor wie houdt van een hedendaagse bouwstijl. Minimalistische, verdoken en verzonken profielen verzekeren een elegante, strakke look en zorgen voor maximale connectie met de omgeving. Het binnenbuitengevoel wordt daardoor extra onderstreept. Bovendien heeft aluminium ook belangrijke duurzame eigenschappen. Het materiaal is solide, licht van gewicht en onderhoudsvriendelijk, waardoor het levenslang meegaat. Tegelijk kunnen de aluminium raam-, deur- en schuifprofielen van Schüco altijd gerecycleerd, hergebruikt en zelfs herplaatst worden.

 

Vast partnernetwerk

Voor de plaatsing van zijn ramen en deuren werkt Schüco met een uitgebreid netwerk van gecertifieerde partners. Zij zijn gespecialiseerd in aluminium schrijnwerk, zijn volledig mee met de laatste technische trends en werken enkel met originele Schüco-onderdelen. Kortom: de garantie dat je schrijnwerk weg met kennis van zaken en volgens de regels van de kunst geïntegreerd wordt in jouw project.

 

Schüco Belgium
Hochstraße 104/F  ı  4700 Eupen
t. 087 59 06 10
www.schueco.be