SIEGENIA

SIEGENIA

Voor een aangenaam binnenklimaat is goede ventilatie essentieel. Kies je voor decentrale gevelventilatie, dan los je meerdere problemen tegelijk op. In Duitsland is decentrale ventilatie mateloos populair, in de Benelux is deze techniek minder gewoon. Daar wil SIEGENIA, producent van ventilatiesystemen en raam- en deurbeslag, graag verandering in brengen. Het compacte raamventilatorrooster met efficiënte warmteterugwinning, optimale luchtprestatie en uitstekende geluidswering is een ventilatiesysteem dat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en onzichtbaar te verwerken is. De AEROMAT VT zorgt ervoor dat frisse lucht de ruimte in komt en verbruikte vochtige kamerlucht geruisloos wordt afgevoerd. Het decentrale ventilatiesysteem kent een hoge luchtprestatie én een effectieve geluidswering van meer dan 50dB. De intelligente filtertechniek en de integreerbare, automatische vocht- en CO2-sturing zijn belangrijke bouwstenen voor het creëren van een prettig en gezond klimaat in elke afzonderlijke ruimte.

 

Renovatie en verduurzaaming gaan samen

De onzichtbaarheid en de snelle montage maakt het systeem bijzonder geschikt voor renovatie- en transformatieprojecten. Het is een doeltreffende oplossing die geen grote bouwkundige ingrepen vergt. De AEROMAT VT kan snel en eenvoudig worden gemonteerd en verdekt worden weggewerkt. Zo behoud je het, mogelijk beschermd monumentaal, aanzicht. “Aan de buitengevel zijn de ventilatoren vrijwel niet zichtbaar. Binnen kunnen ze op verschillende manieren worden geplaatst: boven het raam, onder een vensterbank, maar ook verticaal naast een glaspui, wat een enorme ontwerpvrijheid geeft. Juist wanneer een nieuw kozijn wordt geplaatst, is de toepassing zeer eenvoudig”, aldus Jeroen Wolters, Area Sales Manager AERO Benelux. Hij benadrukt dat de mogelijkheid van warmteterugwinning een ander bijkomend voordeel vormt: “Dat scheelt enorm in de energiekosten. Je hoeft de verse binnenkomende lucht veel minder op te warmen.”SIEGENIA heeft in Duitsland talloze gebouwen uitgerust met decentrale ventilatoren. Dit betrof niet alleen gebouwen die werden gerenoveerd of panden die een nieuwe functie kregen, maar ook nieuwbouwprojecten. Op dit moment wordt een voormalig kantoorpand in Antwerpen – dat wordt omgebouwd tot hotel – voorzien van raamventilatoren van SIEGENIA.

 

Uniek 100% houten huis met ventilatie op maat

Onlangs werd de AEROMAT VT voor het eerst in Nederland in een volledig houten huis toegepast. De eigenaar was geïnspireerd door de unieke en volledig natuurlijke Thoma-methode: 100% hout en dampopen.In deze houten woning is elke ruimte voorzien van ventilatie op maat met subtiele integratie van de AEROMAT VT naast de kozijnen. Het strakke en perfect wegwerkbare ventilatiesysteem past dankzij zijn veelzijdigheid bij elke bouwstijl. “Het modern gebouwde, unieke en volledige houten huis verdient alle aandacht, het zijn niet slechts systemen die het huis compleet maken. Samen met de klant, architect en aannemer kwamen we tot de ideale oplossing: integratie van de AEROMAT VT”, vertelt Jeroen.

 

De voordelen van de AEROMAT VT?

– Onzichtbaar: zeer geschikt voor renovatie- en transformatieprojecten

– Mogelijkheid tot warmteterugwinning

– Statusweergave met led-belichting

– Als ‘smart’-variant te bedienen met de handige SIEGENIA Comfort-app

– Bij grote complexen of gebouwen centraal aan te sturen

– Extra veiligheid bij calamiteiten

 

Ventilatieadvies voor je ontwerp? SIEGENIA denkt mee! Wil je informatie over de decentrale ventilatiemogelijkheden en toepassingen van de AEROMAT VT voor jouw projectontwerp? SIEGENIA denkt graag met je mee! Neem voor deskundig advies contact op met Jeroen Wolters, Area Sales Manager AERO Benelux: +31 (0)6 30 41 4194

 

SIEGENIA GROEP Benelux
Ramgatseweg 15  ı  4941 VN Raamsdonksveer
t. +31 (0)6 13 14 3773
www.siegenia.com