Versani NV

Versani NV

De historische kloostersite waarvan het ‘Alnetum’ dateert uit de 13e eeuw is gelegen aan de 200 jaar oude Botanische tuin in Antwerpen en kreeg dankzij een grondige renovatie en restauratie waarbij alle verbasteringen van de voorbije eeuwen zijn verwijderd, zijn authentieke grandeur terug. Gasten verblijven er in een uniek kader waarbinnen ook uitgeruste zalen voor conferenties, vergaderingen en evenementen en 4 gastronomische restaurants werden gecreëerd. Wel gloednieuw en in een hedendaagse heldere architectuur, is het spa gebouw grenzend aan de botanische tuin. Botanic Sanctuary Antwerp, een nieuw toevluchtsoord middenin de stad en het eerste op vijfsterren-niveau, heet u welkom.

 

Door de unieke ligging, uitzonderlijk historische erfgoedkwaliteiten en restauratie van de site onder leiding van AIDarchitecten zal deze vijfsterren superior site een parel en nieuwe trekpleister in de stad worden. Het mikt op veeleisende reizigers, zakenmensen en enthousiaste Antwerpenaars en biedt hen een plek om (samen) te werken, mensen te ontmoeten maar bovenal te genieten van alles wat het leven zo mooi maakt: wellness, kunst, cultuur en culinaire verwennerijen. Daarvoor beschikt het domein over heel wat troeven: in dit historisch gebouwencomplex op een site van 20.000 m2 vind je onder meer 18 unieke zalen waaronder een auditorium voor 300 personen voorzien van een regiekamer en vertaalcabines, de 15e-eeuwse O.L.V.-kapel, 2 historische kloosterkeukens en een exclusieve state-of-the-art boardroom. Sterrenchefs Wouter Van Tichelen*, Jacob Boerma***, Thomas Diepersloot*, Gert de Mangeleer*** en Johan Van Raes* bezorgen je de ultieme gastronomie beleving waarbij elk restaurant door een andere architect werd ontworpen.

 

Het vijfsterren luxeresort dat herrees uit de as van een klooster, pastorie en oud hospitaal, is met onder meer zes mooie tuinen een groene oase in de stad. Het hotel met internationale allure, dat nu al deel uitmaakt van The Leading Hotels of the World, beschikt over 108 kamers, verspreid over 5 historische gebouwen. De kamers zijn ruim, boordevol authentieke elementen maar met alle hedendaagse comfort die je verwacht op vijfsterrenniveau. Als partner voor sanitair en verwarming schakelde projectontwikkelaar IRET daarom Versani in. Projectbegeleider Paul Sas: “Het is voor ons een eer om aan dergelijk prestigieus project te mogen meewerken. Voor de invulling van sanitair, verwarming, spiegels en kraanwerk hebben we uiteraard rekening gehouden met de historische context waarin we ons bevinden en dat vraagt een eerder ingehouden benadering. Je zoekt daarbij naar kwalitatieve designproducten die subtiel aanwezig zijn maar vooral de grandeur van de kamers nog meer tot hun recht laten komen. Daarvoor denken wij ook heel graag mee met architecten en projectontwikkelaars. Hoe vroeger we in het proces worden betrokken, hoe beter we op hun wensen kunnen inspelen.”

 

Daarvoor beschikt groothandel Versani over een uniek gamma met producten van zowel nationale als internationale fabrikanten van wie ze vaak exclusief verdeler zijn. Paul en de rest van het team van Versani wisten al snel welke van hun merken in aanmerking kwamen om dit verhaal extra kracht bij te zetten. De designradiatoren Beams van het Belgische Vasco bijvoorbeeld bieden heel wat vermogen op kleine oppervlakte en zijn heel fijn en minimalistisch elegant. Bijna meer een interieurelement dan louter een verwarmingselement. “De kleur, pergamon, werd afgestemd op de kleur van de kamerwanden. Uitzonderlijk en exclusief voor dit project lieten we door partner Vasco bijhorende stalen handdoekbeugels in hetzelfde kleur maken. Van de Vasco Beams Mono-EL met beugel is de beugel zelf doorgaans beschikbaar in M301 (antraciet) en S600 (wit). Deze toestellen zijn perfect te bedienen met domotica, de techniek erachter staat niet stil. Het minimalistische design laat ook toe om een bepaalde architectuur kracht bij te zetten.”

 

Voor het kraanwerk van Dornbracht werd speciaal voor dit project een ander kleur toegevoegd, Dark Platinum. Versani wou bijgevolg spiegels die matchten met dit kraanwerk. “De strakke spiegels van het Italiaanse topmerk Casabath uit de Trend serie met het hoogwaardig spiegelglas van het Belgische Glaverbel in aluminium frame doen perfect wat we vooropstelden, sober schitteren. Zij waren de enige die dit in deze kleur en met deze afwerking konden aanbieden. Bijkomend voordeel is dat Casabath ook op maat kan werken. Deze trendy spiegels hebben zowel verlichting op de spiegel als backlight. Casabath is heel innovatief en hun producten zijn top qua afwerking. Bij hen klopt het plaatje. Net als bij dit hele project.”

 

Versani NV
Atealaan 11  ı  2270 Herenthout
t. 014 21 71 10
www.versani.be