Cinem Liebherr Falmec

Cinem Liebherr Falmec

Een dampkap met geïntegreerde verlichting en alle architecturale toeters en bellen? Of meteen een exemplaar waar je potjes, boeken of zelfs een mini kruidentuintje bovenop plaatst? Als invoerder van het Italiaanse designmerk Falmec heeft Cinem voor elke keukenstijl en elke eindklant een dampkap die gezien mag worden. Met innovatieve technologie en verrassend design.

Vijf jaar terug voerde Cinem het merk Falmec toe aan zijn assortiment. De importeur van Liebherr, premium merk van koel-, vries- en wijnkasten, vond zijn belangrijke bedrijfswaarden namelijk ook terug in het DNA van deze Italiaanse dampkappenfabrikant: kwaliteit, design en innovatie. “Falmec is een familiebedrijf in de tweede generatie”, vertelt marketingmanager Thibaut Sohier. “Ze waren initieel een inoxverwerkend bedrijf en zijn vanuit die achtergrond dampkappen beginnen ontwikkelen. Hun filosofie: we moeten dampkappen niet wegsteken, maar de toestellen net deel van het interieur laten zijn.” Belangrijk in het hoogwaardige gamma is de recirculatietechnologie. Die voorkomt energieverliezen door een afvoer naar buiten en maakt tegelijk komaf met een storende schacht in het toestel. Samen met plaatsbesparende technologie van eigen ontwikkeling, maakt dat dampkappen van amper 10 centimeter hoog mogelijk, inclusief motoren en filters.

Ontwerpen die de aandacht trekken
Falmec heeft spraakmakende collecties met dampkappen voor elke keuken en voor elke toepassing. Voor Cinem zijn vooral de echte eyecatchers een meerwaarde in het assortiment. Thibaut licht er graag drie favorieten uit. “De Spazio is echt het flagship van het Falmec-assortiment”, begint de marketingmanager zijn lijstje. “Dit industrieel ontwerp voegt extra functionaliteiten toe aan de dampkap. Het doet meteen ook dienst als étagère, waar je potjes, planten of boeken op kan zetten. Decoratief en praktisch, want we kunnen zelfs een groeilamp integreren, zodat je je eigen kruidentuintje kan aanleggen bovenop de Spazio.” Spazio is beschikbaar in een uitvoering van 1,30 of van 1,80 meter. De CircleTech-motoren hebben een Carbon.Zeo-filter. Die filter maakt komaf met luchtjes, maar neutraliseert ook kookdampen.

Light is dan weer een serie elegante dampkappen, die met vier fijne kabels bevestigd zijn aan het plafond. De zijkanten van dit model zijn afgewerkt met zwartgerookt glas, de body van staal heeft een matzwarte finish. Helemaal in lijn met de trend van de donkere keukens. Thibaut Sohier: “De Light komt helemaal tot zijn recht in industriële of loftomgevingen. Ook hier is de filter een combinatie van Carbon en Zeolite-technologie. Voor een optimale kookervaring.”

Tot slot mag ook pendule dampkap Sophie niet ontbreken in de favorietenlijst van Cinem. “Een typevoorbeeld van een architecturale blikvanger, die functies combineert en grenzen doet vervagen”, beschrijft Thibaut de troeven van Sophie. “Dit model lijkt meer op een lamp dan op een dampkap, het geheim zit hem in de randafzuiging. Om het assortiment nog meer complementair te maken, ontwikkelde Falmec ook lampen binnen deze lijn, met een diameter van 22 centimeter. Zo kan de keuken nog meer in harmonie worden ingericht, met topdesign over de hele lijn. Daar gaan we voor, samen met onze leveranciers, onze interieurpartners en onze eigen techniekers op de baan.”

 

Cinem
Prexflexbaan 162-165
1740 Ternat
02 456 00 39
www.cinem.be
www.falmec.be
www.liebherr.be