Desta

Desta

Architectuur to the next level met fraaie gevelstenen

Een project begint bij een architecturaal ontwerp, dat nog beter tot zijn recht komt met de juiste gevelsteen. Maar wat als de gevelsteen die dit project naar een hoger niveau tilt nog niet bestaat? Meet Desta. Want samen creëren we nieuwe stenen die jouw visie als architect mee tot uiting brengen. Daarnaast kan je rekenen op kwaliteit pur sang: producten met een lage wateropname en een hoge druksterkte. De signatuur van Desta en de ideale match voor architecten die degelijkheid graag combineren met uniciteit.

Creatieve stimulans
Een school zoals een school moet zijn: speels en een bron van inspiratie voor creatieve kinderen. De Freinetschool in Berchem is een architecturaal hoogstandje van Areal Architecten. Op hun verlanglijstje: grote gevelstenen die tot dan toe nergens op de markt te verkrijgen waren. Een uitdaging waarop Desta zich meteen 100 % stortte. Heel wat testen later staat de gloednieuwe Freinet steen in een uniek module 195-formaat helemaal op punt. De grote tegels zorgen samen met de buitengewone vormen van het gebouw en de combinatie met andere mooie materialen voor een excellent resultaat.

Old meets new
Het gloednieuwe cultuurcentrum in Diepenbeek, met o.a. een theaterzaal, een polyvalente zaal en tentoonstellingsruimtes, moest wat look-and-feel betreft geruisloos overvloeien in het oude gebouw ernaast, maar met een moderne en eigentijdse touch. Een uitdaging die De Gouden Liniaal Architecten feilloos waarmaakten. Daarvoor kozen ze de Vesta gevelsteen van Desta. Een rode steen met bronskleurige, groengrijze, antracietgrijze en zelfs paarse nuanceringen. De keuze voor twee verschillende en unieke Desta formaten – module 40 en module 90 – zorgt voor een eigenzinnig resultaat. Bovendien heeft het module 90-formaat een schijnvoeg, die resulteert in kleine vierkanten van 9×9 cm. Een creatieve toets die bijdraagt aan het minutieuze lijnenspel dat je in het hele gebouw terugvindt.

Tijdloos contrast
Voor een crèche in Schaarbeek tekende R2D2 Architecture een ontwerp uit dat contrasteert met de rode, oude gebouwen die de omgeving kleuren. Ze kozen immers voor geelwitte gevelstenen die verlijmd werden tot een modern en strak bouwwerk. Een clash dus, zowel wat kleur als stijl betreft, maar één die bijzonder goed geslaagd is. Want ondanks het gedurfde contrast blendt het gebouw toch met haar omgeving. Vanop een afstand ziet de gevel er egaal uit, maar kom je dichterbij dan ontwaar je de kleurschakering die de Cusco en Karmeliet gevelstenen typeren. Een subliem samenspel van twee verschillende stenen die broer en zus zouden kunnen zijn.

Bijzondere finesse
Een exceptioneel politiekantoor in het hartje van Mol met een aparte, zelfs futuristische look dankzij de speciale vormstenen en uitstekende consoles die de inkijk beperken en dus voor de nodige privacy zorgen. Het is een architectonisch en gedetailleerd complex, uitgedacht door Lava Architecten en gebouwd met een mix van 3 stenen: de Polar Brick, Nauset en Titicaca. De combinatie van ivoorwitte gevelstenen, witgele gevelstenen met zachte grijsgroene en lichtbruine nuanceringen en oudgele gevelstenen, afgewerkt met een diepe, donkere voeg is een gedurfde keuze op maat van deze excentrieke constructie. Een project met een wauwfactor. Ook een weergaloos ontwerp voor ogen dat vraagt om een unieke gevelsteen? Kom langs, dan maken we het samen waar.

 

Heerle 11 – 2322 Hoogstraten
03 315 70 99
mail@desta.be – www.desta.be