100% duurzaam zitten met Pedrali

100% duurzaam zitten met Pedrali

Groen & design, het DNA van Pedrali. Gedreven door schoonheid, traditie en innovatie speelt deze Italiaanse meubelfabrikant een voortrekkersrol qua verduurzaming in de sector én voor de gebruikers van hun creaties in hospitality, home and work place. Die revolutie zetten ze extra kracht bij met de Babila XL stoel in 100% gerecycled kunststof van de hand van ontwerper Odo Fioravanti.

Ecologisch product & proces
“Duurzaamheid is vaak een loos begrip, niet in wetten vervat en niet goed te controleren”, vertelt Odo. “Pedrali toont dat het anders kan. Ja, zelfs met plastic als je het materiaal juist inzet voor je producten en ervoor zorgt dat het resultaat weer gedemonteerd kan worden en oneindig recycleerbaar is. Die ultieme ecologische stap zetten wij met de Babila XL stoel in gerecycled grijs. De karakteristieke grijze tint is het bewijs. Een neutrale kleur die gekozen is om eventuele onvolkomenheden die kenmerkend zijn voor gerecycleerde materialen te egaliseren en te verbergen.”

Zo’n 50% van het nieuwe materiaal is afkomstig van consumptieafval en 50% van industrieel afval. Die mix stelt Pedrali in staat om groene producten van hoge kwaliteit te produceren met uitstekende mechanische prestaties. Het verkrijgen van 50% uit afval na consumptie betekent het selecteren, sorteren en terugwinnen van een materiaal dat anders zou worden weggegooid. Nu creëert het bedrijf dankzij testing en analyses de ideale grondstof voor gebruik in meubels.

“Bij Pedrali is het al langer gebruikelijk om het eigen industriële afval terug in het productieproces te integreren. We zijn een ‘early bird’ en we gaan nu nog een stap verder. Te beginnen met duurzaam ontwerpen om de impact op het milieu te minimaliseren met hoogwaardige producten die in staat zijn de tand des tijds te doorstaan. Zowel visueel als functioneel, waarbij gezondheid en comfort primeren. Duurzaam zijn het design, het fabricageproces én het product. De ganse filosofie zit juist. De cirkel is rond”, aldus Odo. Om de natuurvriendelijke eigenschappen inclusief stevigheid te garanderen, worden de meubels van het nieuwe, gerecycleerde materiaal onderworpen aan weerstandstests. Hiermee bewijst Pedrali dat hun producten langdurige blootstelling aan licht en temperaturen tussen +50 °C en -10 °C aankunnen. Bovendien zijn de antistatische afwerkingen van het meubilair gemakkelijk te reinigen.

Made in Italy
Pedrali, dat is 100% Made in Italy. Betekent: parels van designs, met dank aan Odo Fioravanti. Pedrali Babila XL stoel mag dan wel het eerste zitmeubel zijn in verantwoord materiaal, qua looks en comfort is hij ook een topper met z’n extra brede zitting. Multi-inzetbaar voor binnen en buiten, woningen, publieke ruimtes, kantoren en veel meer. Elke stoel draagt het label ‘100% recycled’ om de milieuvriendelijkheid te benadrukken. Brengt ons ook bij de poten in hout die het FSC® C114358 certificaat dragen, wat wijst op de afkomst uit verantwoord beheerde bossen. De toekomst is groen all the way, aldus Pedrali. Het is the (only) way to go: denk na over elke fase, elke vezel en koop verantwoord en eerlijk aan. De keuze voor een mooie designstoel is dan snel gemaakt, toch?

 

Pedrali S.p.a.
Mornico al Serio Sp 122
24050 Bergamo – Italy
t +39 035 835 88
info@pedrali.it
www.pedrali.com