Gelukkig niet langer het best bewaarde Zwitserse geheim in keukentoestellen

Gelukkig niet langer het best bewaarde Zwitserse geheim in keukentoestellen

Het Zwitserse luxemerk V-ZUG is onder de foodies uiteraard gekend, maar lang was dat bij ons niet zo bij het brede publiek. In Zwitserland zelf zijn ze al meer dan 100 jaar de absolute marktleider op het gebied van huishoudtoestellen. Maar nu is er ook buiten de landsgrenzen een omslag aan de gang, kwaliteit komt immers altijd bovendrijven. De keukentoestellen van V-ZUG zijn dankzij hun design en functionaliteit een dankbare partner bij het realiseren van mooi geïntegreerde en kwalitatieve keukens.

V-ZUG ontwikkelt én produceert al sinds 1913 innovatieve toestellen van absolute topkwaliteit voor de keuken en de wasplaats. Maaike Dickx, Marketing Manager Benelux: “We maken in Zug, in het hart van Zwitserland, toestellen die er niet alleen op gericht zijn om ons dagelijkse leven makkelijker te maken, we willen ook elke keer opnieuw inspireren. Buiten de landsgrenzen bleef V-ZUG lang een goed bewaard geheim, maar omdat iedereen waar ook ter wereld de Zwitserse innovatiekracht, precisie en kwaliteit op prijs weet te stellen, besloot het bedrijf in 2010 hun hoogwaardige huishoudtoestellen ook buiten Zwitserland aan te bieden. Zo kunnen veeleisende klanten wereldwijd genieten van dit uitmuntend assortiment premiumapparatuur, met de gekende, uitstekende V-ZUG-service.”

Bakovens, combi-stoomovens, koelkasten, vaatwassers, wijnklimaatkasten, afzuigkappen, vacuum- en warmtelades, kookplaten, CoffeeCentres: het assortiment is heel uitgebreid. “Eigenlijk hebben we alles om een keuken stijlvol, hoogwaardig én compleet uit te rusten. Bovendien zijn de apparaten qua design en functionaliteit perfect op elkaar afgestemd en mooi uitgelijnd, waardoor je op vlak van esthetiek én gebruiksvriendelijkheid geen compromissen hoeft te sluiten. Dat geldt zowel voor het instapmodel als voor het neusje van de zalm. Dat blijkt nog maar eens uit de meest recente innovatie, de Excellence Line, die vorig jaar op de markt kwam. Die keukentoestellen onderscheiden zich door hun minimalistische design, interactieve bediening en de perfecte kook- en bakresultaten. Met deze compleet nieuwe toestelgeneratie tilt V-ZUG de bak- en (combi-)stoomovens naar een ongezien hoog niveau.”

Zo is er de CircleSlider in het midden van het grote aanraakscherm waardoor de bediening heel snel en intuïtief verloopt. En de AutoDoor, de eerste deur die niet alleen automatisch opengaat maar ook automatisch sluit, maakt een handgreep overbodig. Op het gebied van energie-efficiëntie scoren ze dan weer met de eerste vaatwasmachine
met warmtepomp. Naast innoveren, denkt V-ZUG ook aan een duurzame toekomst want na 100 jaar is er veel veranderd. De kleinschalige familieonderneming ‘Verzinkerei Zug AG’ startte destijds met 39 werknemers met de productie van producten uit verzinkt staal, maar evolueerde naar een hoogtechnologisch productiebedrijf dat vandaag 1700 werknemers telt. “We blijven verbonden met onze roots in Zug, maar om die rol als innovator en inspirator te kunnen blijven vertolken, willen we onze hun eigen site herdenken. We zijn sinds vorig jaar al CO2-neutraal, maar tegen 2033 willen we op onze terreinen een volledig nieuwe, duurzame wijk realiseren, de Zug Technology Cluster, waar we de ontwikkeling en productie van onze huishoudtoestellen op een duurzame manier ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.”

 

V-ZUG Europe
Evolis 102
8530 Harelbeke
t. 056 616 000
info.be@vzug.com
www.vzug.com