Kapertoren in Hasselt, unieke huisvesting voor studenten en jonge starters

Kapertoren in Hasselt, unieke huisvesting voor studenten en jonge starters

De Kapertoren in Hasselt is een project waar lang naar uitgekeken werd. Na een intensieve maar goede samenwerking met de stad is het bijzondere gebouw na 8 jaar een feit. Deze nieuwe landmark voor Hasselt biedt studenten en jonge starters huisvesting aan in een groene omgeving die bol staat van de studentenactiviteit.

Jascha Rondou, POLO Architects: “Kapertoren is een speciaal project, om drie redenen. Vooreerst is het geen solitair gebouw, maar maakt het, samen met drie paviljoenen voor studentenhuisvesting en het zwembad, deel uit van een ensemble. Ten tweede is het bijzonder omdat het gelegen is binnen het Kapermolenpark waardoor de gebouwen mooi ingekapseld zijn in een groene setting. Tot slot staat de Kapertoren op het kruispunt tussen stad en park waar studenten en jonge starters een plek in het groen vinden. Een geslaagde vorm van huisvesting met veel beleving en activiteit rond de woonsfeer.”

Om de groene omgeving maximaal binnen te halen in de slanke woontoren, deed de architect een beroep op raamprofielen van Schüco. Deze leverancier van aluminiumsystemen voor ramen, deuren en gevelprojecten, is ook geen onbekende voor projectontwikkelaar Kolmont. Samen realiseerden ze al meerdere projecten in Hasselt. Geert Michels, Algemeen Directeur van Schüco: “Ook voor dit project zijn we erin geslaagd om alle stakeholders te overtuigen onze producten te gebruiken. Bijzonder is dat we hier niet alleen de weg zijn opgegaan van pure aluminiumconstructeur, wat de klassieke weg is, maar dat we bovendien zowel investeerder als aannemer hebben kunnen overtuigen van onze knowhow. We hebben met Schüco een toegevoegde waarde weten te leveren en zo zijn we samen tot oplossingen gekomen die bijdragen aan deze nieuwe landmark voor de stad Hasselt. Het project is een toonbeeld van het beter en anders urbaniseren van steden waardoor het leven in de stad aangenamer wordt.”

Voor het project van de Kapertoren, stelde Schüco haar raamsysteem AWS 75 SI voor, de perfecte oplossing voor smalle en homogene aanzichten van vliesgevels. Als onderdeel van het Schüco AWS modulair systeem met een diepte van 75 mm maakt deze raamserie indruk met zijn geoptimaliseerde functionele, energetische en designeigenschappen. Het systeem is daarmee de perfecte basis voor bijzondere ontwerpen en maakt grote etagehoge raamgevels mogelijk die speciaal zijn afgestemd op de architectonische behoeften. Het zet de ranke architectuur van de Kapertoren daarmee extra in de verf en begeleidt de unieke vergezichten, zowel op het park als op de stad. De architectuur, de locatie en het innovatieve concept maken van de hoogste woontoren van Hasselt de place to be voor studenten en jonge starters.

 

Schüco Belgium nv
Rue Haute 104
4700 Eupen
schueco_belgium@schueco.com
www.schueco.be