Maximaal water en energie besparen dankzij Quooker

Maximaal water en energie besparen dankzij Quooker

Gemak in de keuken is dé reden om te kiezen voor Quooker. Maar ook op het vlak van water- en energiebesparing zet het merk steeds grotere stappen. De bespaarcheck benadrukt het duurzame en ecologische karakter van de producten. Met deze online tool bereken je binnen de minuut hoeveel energie en water een Quooker jou bespaart. De impact op het milieu van gefilterd water ligt tot 33 keer lager dan gebotteld water. Anders gezegd: de flessen die je in de supermarkt vindt verspillen energie en water in vergelijking met bijvoorbeeld kraanalternatieven. In tijden waarin duurzaamheid en klimaat bovenaan de agenda staan, is dat iets waar steeds meer producenten en huishoudens bij stilstaan. Quooker heeft die boodschap al even begrepen en ijvert al decennia lang voor een milieubewustere aanpak rond drinkwater. Het merk laat warm, koud, kokend en zelfs gekoeld gefilterd (bruis)water gewoon uit de kraan komen. Daarbij wordt er de laatste jaren steeds meer geïnvesteerd in ecologisch verantwoorde processen en producten.

Check hoeveel je bespaart met Quooker
Een recent initiatief is de bespaarcheck. Met deze online tool berekenje binnen de minuut hoeveel energie en water een Quooker jou bespaart. Je surft naar www.quooker.be/besparen. Daar duidt je eerst je warmwatervoorziening aan en een aantal gegevens zoals de afstand tussen deze en je kraan. Aan de hand van jouw antwoorden slaat de bespaarcheck aan het rekenen. Binnen de minuut weet je hoeveel energie en water je kan besparen met een Quooker en wat dat betekent voor jou en jouw portemonee.

Lager energieverbruik
Dankzij Quooker wordt nagenoeg geen energie meer verspild. Het COMBI(+)-reservoir draagt het energielabel A. Daarmee is het een van de meest energiezuinige toepassingen ter wereld om snel aan kokend water te komen. Het principe is vrij eenvoudig. Een Quooker bewaart kokend water in een reservoir onder je spoelbak. Dat reservoir is hoogvacuüm geïsoleerd, wat maakt dat het een stand-by energieverbruik heeft  van amper 10 watt. Bij het type ‘CUBE’ is dat zelfs maar 5 watt. Ter vergelijking: een wifi-router verbruikt 10 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Ontzettend weinig dus, zeker als je het vergelijkt met de booster op je kookplaat of de gebruikelijke waterkoker. Die laatste mag dan wel geen ‘warmhoudkosten’ hebben, een Quooker gebruikt nog steeds minder energie, zelfs als er meerdere keren per dag water wordt gekookt.

Tegen waterverspilling
In veel keukens wordt onnodig veel water verspild. Dat gebeurt vaak met kleine beetjes, zoals twee keer zoveel water koken dan nodig. Of de kraan laten lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer. Je maakt efficiënt gebruik van kokend water en tapt nooit meer af dan nodig. Kies je bovendien voor de COMBI(+)-versie, dan bespaar je nog meer. Dit type reservoir levert ook direct je warm water. Bovendien heb je dankzij de Quooker COMBI geen warmwaterleiding nodig naar je keuken. Zo vermijd je niet enkel ingrijpende werken of extra investeringen, maar ook strafpunten per lopende meter warmwaterleiding op je E-peil.

De alleskunner
Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf. Uitgerust met een CUBE, geeft een Quooker naast kokend, warm en koud water, ook gefilterd gekoeld (bruis)water. Een absolute revolutie voor de keuken die een pak voordeliger uitkomt dan wekelijks naar de winkel gaan. Voor een CUBE heb je namelijk vier CO2-cilinders nodig. Die kosten €60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gekoelde water kost €0,0005 per liter. De gemiddelde Belg drinkt ongeveer 148 liter fleswater per jaar. Dat is slechts 3 liter per week of een halve liter per dag. In een gezin met vier personen komt dat neer op 592 liter per jaar. Stel dat één persoon bruisend water drinkt en de andere drie plat water en één liter water gemiddeld €0,55 kost, dan bespaar je al snel meer dan €235 per jaar. In een paar jaar tijd is de aankoopprijs van je Quooker dus terugverdiend. Als er meer mensen in het gezin zijn of er wordt meer water gedronken, is de terugverdientijd zelfs nog korter.

 

Zoerselbaan 125
2390 Malle
www.quooker.be