Maximaal water en energie besparen dankzij Quooker

Maximaal water en energie besparen dankzij Quooker

Gemak in de keuken is dé reden om te kiezen voor Quooker. Maar ook op het vlak van water- en energiebesparing zet het merk steeds grotere stappen. De bespaarcheck benadrukt het duurzame en ecologische karakter van de producten. Met deze online tool bereken je binnen de minuut hoeveel energie en water een Quooker jou bespaart. De impact op het milieu van gefilterd water ligt tot 33 keer lager dan gebotteld water. Anders gezegd: de flessen die je in de supermarkt vindt verspillen energie en water in vergelijking met bijvoorbeeld kraanalternatieven. In tijden waarin duurzaamheid en klimaat bovenaan de agenda staan, is dat iets waar steeds meer producenten en huishoudens bij stilstaan. Quooker heeft die boodschap al even begrepen en ijvert al decennia lang voor een milieubewustere aanpak rond drinkwater. Het merk laat warm, koud, kokend en zelfs gekoeld gefilterd (bruis)water gewoon uit de kraan komen. Daarbij wordt er de laatste jaren steeds meer geïnvesteerd in ecologisch verantwoorde processen en producten.

Check hoeveel je bespaart met Quooker
Een recent initiatief is de bespaarcheck. Met deze online tool berekenje binnen de minuut hoeveel energie en water een Quooker jou bespaart. Je surft naar www.quooker.be/besparen. Daar duidt je eerst je warmwatervoorziening aan en een aantal gegevens zoals de afstand tussen deze en je kraan. Aan de hand van jouw antwoorden slaat de bespaarcheck aan het rekenen. Binnen de minuut weet je hoeveel energie en water je kan besparen met een Quooker en wat dat betekent voor jou en jouw portemonee.

Lager energieverbruik
Dankzij Quooker wordt nagenoeg geen energie meer verspild. Het COMBI(+)-reservoir draagt het energielabel A. Daarmee is het een van de meest energiezuinige toepassingen ter wereld om snel aan kokend water te komen. Het principe is vrij eenvoudig. Een Quooker bewaart kokend water in een reservoir onder je spoelbak. Dat reservoir is hoogvacuüm geïsoleerd, wat maakt dat het een stand-by energieverbruik heeft  van amper 10 watt. Bij het type ‘CUBE’ is dat zelfs maar 5 watt. Ter vergelijking: een wifi-router verbruikt 10 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Ontzettend weinig dus, zeker als je het vergelijkt met de booster op je kookplaat of de gebruikelijke waterkoker. Die laatste mag dan wel geen ‘warmhoudkosten’ hebben, een Quooker gebruikt nog steeds minder energie, zelfs als er meerdere keren per dag water wordt gekookt.

Tegen verspilling
Met een Quooker in huis bespaart u op water en energie. Wordt het systeem uitgebreid met een CUBE, bespaart ook nog eens op plastic. Om dit extra zichtbaar te maken, werd de bespaarcheck op onze website uitgebreid met hoeveel plastic en geld een gezin kan besparen dankzij de CUBE. Een gezin van 4 personen met een gemiddeld verbruik van 3 glazen gebotteld plat water en 10 glazen gebotteld bruiswater per dag bespaart zo 500 per jaar. Wat betekent dat dit gezin op 2,4 jaar de CUBE* heeft terugverdiend. Voor de kostrpijs van het flessenwater hebben wij het gemiddelde genomen van actuele prijzen van merken en huismerken. *De Quooker in de keuken niet enkel kiezen is voor gemak, maar ook gewoon een verantwoorde keuze is.

 

Zoerselbaan 125
2390 Malle
www.quooker.be