Kopzorgen vermijden met prefab architectonisch beton

Kopzorgen vermijden met prefab architectonisch beton

O’Sea op de site van het voormalige Mediacenter in Oostende is een prestigieus project. De uitvoering is opgedeeld in vier fases. O’Sea Beach, de tweede fase, telt drie luxueus afgewerkte woontorens. Voor dit woonproject deed Interbuild een beroep op Loveld N.V. De specialist in geprefabriceerd architectonisch beton uit Aalter heeft voor de O’Sea woontorens een innovatieve productietechniek toegepast die al meermaals in het buitenland zijn verdienste bewees.

Veel meer dan 50 tinten grijs
Geprefabriceerd architectonisch beton combineert de voordelen van klassiek prefab beton met een hoogwaardige esthetische uitstraling. “Vaak denken mensen bij prefab aan traditioneel grijs beton, maar onze mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Wij hebben productiemethoden waarbij we naast gekleurd en behandeld beton ook andere materialen zoals baksteen, natuursteen, keramische materialen en dergelijke in prefab beton verwerken”, zegt Vincent Termote, sales manager Loveld N.V.

Dat is vooral van belang voor hoge gebouwen waarvan de gevel tegen aanzienlijke windbelasting en andere nefaste weerinvloeden moet bestand zijn. Dit is het geval bij de O’Sea woontorens, respectievelijk 44, 50 en 56 meter hoog, die op de tweede lijn achter de kust zijn gelegen. “De gevel van de O’Sea Beach torens moest eruitzien als een klassiek gemetselde gevel. Met onze productiemethode gieten we baksteenstrips in een betonlaag zodat ze ingekapseld zitten. Zo konden we CONIX RDBM Architects en Interbuild een oplossing aanreiken voor het risico dat klassiek verlijmde baksteenstrips zouden loskomen”, licht Vincent Termote toe.

Vanaf het casco tot en met de gevel
Met de prefab architectonische betontechnieken ontzorgt Loveld architecten, aannemers en projectontwikkelaars. De Loveld productietechniek is erop gericht om zoveel mogelijk in situ werk fabrieksmatig te integreren in de prefab elementen.  Vincent Termote: “Alle functies zitten verwerkt in één element: structureel beton, isolatie en gevelbekleding. Zelfs ramen, glaspartijen, hekwerk, bliksemgeleiding, elektravoorzieningen en dergelijke meer, kunnen in onze fabriek al in de prefab elementen ingebouwd of verwerkt worden. Op korte tijd kan een complete verdieping dan volledig wind- en waterdicht afgewerkt worden.”

Omgevingshinder wordt tot een minimum herleid
Kantoorgebouwen, woontorens en utilitaire projecten vormen het overgrote deel van de opdrachten die Loveld ontvangt. Drie vierde is afkomstig uit het buitenland, voornamelijk uit Nederland en Engeland. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat in grote steden waar hoogbouw wordt gerealiseerd transport en bouwplaatsorganisatie op zich een logistieke uitdaging zijn. “Door het drukke verkeer is het niet evident om zomaar wegen af te sluiten en gedurende lange periodes materialen en grote kranen te zetten. Als je een gebouw op een traditionele manier uitvoert, duurt dat veel langer dan wanneer je grote kant-en-klare prefab stukken eenvoudig kan monteren. De impact en hinder op de omgeving is veel kleiner”, besluit Vincent Termote.

Brug Zuid 12 – 9880 Aalter
t. 09 325 86 60
info@loveld.com – www.loveld.com